GYÓGYULJ ÉS GAZDAGODJ!

2014. június 22., vasárnap

Az ölelés gyógyító ereje


"Az ölelés csökkentheti a depressziót és normalizálhatja az immunrendszer működését. Az ölelkezés felélénkíti a kimerült testet, növeli a teljesítőképességet, fiatalít. A testi érintés stabilizálja a családi kapcsolatokat, a feszültségeket pedig egyértelműen csökkenti!"
( Dr. Harald Falk)

A férfi és nő egymás iránti szeretete isteni ajándék. Az ölelés kiapadhatatlan energiaforrás, amit minden párkapcsolatban használhatunk, amelyet Maharani Anand kozmikus magnetizmusnak nevez. Az elmélet szerint a férfi és a nő képezik ezen magnetizmus két pólusát. A mágnesesség annál erősebb, minél inkább különbözik egymástól a két pólus. A pólusokra pedig semmi más "feladat" nem hárul, mint hogy egymásra kell találniuk. Nem kell, hogy bármi különöset tegyenek, legyenek csupán önmaguk, s szívből öleljék át egymást, hogy kialakulhasson az életenergiával feltöltött tér. Persze nem kell hinni abban, hogy mindez valóban működik. A hatás akkor is létrejön, ha nem bízunk benne. Például nem kell abban hinnünk, hogy világosság lesz, ha megnyomunk egy kapcsolót. Elegendő, ha megnyomjuk.

GYÓGYÍTÓ ÖLELÉS

Az ölelés gyógyító erején nem sok vitatnivaló akad. Sokaknak azonban, főként a férfiak körében, görcsbe rándul a gyomruk, ha meghitt ölelkezésre gondolnak. Nem csupán a közelséget felejtettük el, hanem egy sokkal mélyebben gyökerező valami veszett ki: az ősi, ösztönös bizalom. A probléma voltaképpen az, hogy mindez ilyen egyszerű. Egyeseket irritál, hogy rá kell döbbenniük: ősidők óta aranyat tárolnak pincéjükben, s mégis szegénységben tengődnek. Mi gátol azonban bárkit is, hogy felszínre hozza a kincset? Hiszen az reményeinket is túlszárnyaló mértékben gazdagítja majd egy életen át. Aki erősíteni óhajtja kapcsolatait, bízza magát legalább egy ízben, akár csak próbaként, a szívek ölelkezésére. Az EGO leküzdése, a "nagy, feltétel nélküli IGEN" - nos, ebben mutatkozik meg az igazi szeretet.

JÓ TANÁCS

Kedves Olvasók! Öleljék át párjukkal, szeretteikkel egymást fél éven keresztül, rendszeresen, mindennap, és hamarosan meglepő frissítő, élénkítő változást tapasztalnak kapcsolatukban. Ne féljenek a testi közelségtől, az érintés köztudottan gyógyító hatású.

FONTOS!

Az életenergia kibontakoztatása érdekében egy nő és egy férfi semmi mást nem kell tegyen, mint hogy szívből átölelik egymást. Hamarosan érezhetik majd, hogy ezltal milyen erővel buzognak fel a fiatalság forrásai. Tehát kedves férfiak, vegyék párjukat a karjukba!

FÉRFIAK FIGYELMÉBE!

Öleljétek át asszonyotokat! Csak 10 percen át tartsátok karotokban, aki hozzátok a legközelebb áll. Közben ne gondoljatok a tőzsdei árfolyamokra, az elbocsátásra, az emelkedő fűtési költségekre, a kocsi javítására és a legközelebbi futballmeccsre. Tíz csendes percen át öleljétek párotokat. Nem rövidebb és nem hosszabb időn át. Szív a szíven! Életetek néhány hónapon belül gyökeresen megváltozik. Azt a 10 percet, amit szívetek hölgyére "áldoztok", ő maga tízszeresen, az élet pedig százszorosan fizeti majd vissza. Ez csak megér egy próbálkozást, ami egyébként semmibe sem kerül! Ne is szégyelljétek, mert nem férfiatlan dolog, még ha eddig így is hittétek.
(Forrás:informed)


Az ölelés szinte szükségszerű velejárója, hogy az ember közben lelassul, lélegzik pár mélyet, átadja magát a másiknak, de türelemre és odafigyelésre is tanít, aki ugyanis nem felületesen ölel, az odafigyel a másikra, megérzi őt, és ad magából egy keveset. Nem csak a szeretet gesztusa, hanem gyógyítani is lehet bizonyos tüneteket. 


AZ ÖLELÉS HATÁSA

Ölelés hatására a szervezet oxitocin hormont termel, ami csökkenti a vérnyomást, a stresszt és a szorongást, és még a memóriát is javítja. Ám fontos, hogy az ölelés pozitív legyen, udvariasságból való ölelés esetén nem működik.  
Az oxitocin az agyalapi mirigyben termelődik, és elsősorban a szociális viselkedésért felelős, erősíti a kötődést két fél - például szülő és gyermeke, illetve házastársak - között. A szeretethormonnak is nevezett anyag a szeretkezés során ugyancsak fontos szerepet játszik, ez felel ugyanis az orgazmus kialakulásáért, valamint a csúcspont utáni boldog, lebegő állapot fenntartásáért. Ha az ölelés nem eléggé bensőséges, akkor pont az ellenkező hatást váltja ki: az oxitocin nem jelenik meg a véráramban, így a nyugodt állapot helyett szorongás lép fel. 

AZ ÖLELÉS "MELLÉKHATÁSAI"

Az ölelés erősíti az emberi kapcsolatokat, elősegíti a szolidaritás, a bizalom és a biztonságérzet kialakulását. Csökkenti a stresszt, mert egy kiadós ölelés hatására csökken a szervezet kortizolszintje, ezt a hormont az emberi szervezet akkor bocsátja ki, amikor stressz alatt áll. Erre az ölelés a legjobb természetes orvosság.  Az ölelés csökkenti a vérnyomást. Ennek érdekében napi rendszerességgel érdemes begyűjteni jó pár „minőségi” ölelést.  

AZ ÖLELÉS FELÉR EGY NAPI JÓTETTEL

Egy aprócska ölelés olyan, akár egy csoda, soha nem lehet tudni, hogy egy másik ember életében milyen változásokat indít el. A jóleső testérzet a szociális fejlődésünk elemi része kellene, hogy legyen, akit nem ölelnek, annak lelke óriási kárt szenved. Elég egy szoros, szerető kar, és a rosszkedv máris nem tűnik olyan súlyosnak. 

AZ ÖLELÉS ÖSSZEKÖTI A LELKET A TESTTEL

Jóga, meditáció, tánc: sokan sokféle technikát alkalmaznak, hogy megtalálják központjukat, belső egyensúlyukat, hogy önmagukra, belső biztonságukra rátaláljanak. Ebben a munkában segít az ölelés. Az ölelés lelassít, türelmessé tesz.
(Forrás: net)