GYÓGYULJ ÉS GAZDAGODJ!

2014. november 23., vasárnap

Ízületi gyulladás otthoni enyhítése

 Akkor van ízületi fájdalmunk, ha a csontban nincs megfelelő mennyiségű kalcium, és ezt a csont az ízületből vonja ki, hogy pótolja a számára létfontosságú alkotóelemet, ez nálunk, embereknél fájdalom formájában jelentkezik.
Az étkezési zselatin tartalmaz állati eredetű csontot (ebből készítik) és ha elkészítjük, pont emiatt kocsonyásodik be.

Hozzávalók:
  • étkezési zselatin
  • víz
Izületi fájdalmakra étkezési zselatin
Elkészítés:

Bármilyen gyártótól vásárolt étkezési zselatinból el tudunk készíteni egy adagot, vagy akár a teljes mennyiséget, és hagyni kell kihűlni. Még folyós állapotban pl. a csuklóra kenni és rajta hagyni kb. 45 percet (ezt be kell tartani!), és látni fogjuk, hogy szinte az összes mennyiséget felszívta az adott fájó terület, ami jó, mert működik! Megmaradt egy vékony hártyarész a csuklón, ezt csak le kell húzni, és ennyi. Pontosan oda kerül a pótló anyag, ahonnan ez hiányzik, és meglátjátok, el fog múlni a fájdalom! A megmaradt mennyiséget a hűtőben kell tartani és mindig felhasználás előtt a mikróban picit felmelegíteni, és ismét kenni oda, ahol szükséges! Ennél olcsóbb és hatékonyabb megoldás jelenleg nincs a piacon. Váljék mindenki egészségére!




Az ízületi gyulladás a csontozatot támasztó porcok funkcióját változtatja meg. Egy elég gyakran előforduló betegség, és bizony nagyon meg tudja keseríteni mindennapjainkat. Mivel kezeink, mozgásunk, fogásunk, tapintásunk nap mint nap nélkülözhetetlen, jó, hogyha védjük és óvjuk őket.

Nézzünk 4 otthoni praktikát az ízületi gyulladás tüneteinek enyhítésére.

MÉZ ÉS FAHÉJ

Minden reggel éhgyomorra fogyasszunk el egy evőkanál mézben elkevert fél kávéskanál fahéjat. A méz fertőtlenít, a fahéj pedig antioxidáns, keverékük segít ellazítani, megnyugtatni az izmokat.

OLÍVAOLAJ

Az olívaolaj főzéshez, étkezéshez való használata is igencsak jó hatással van az ízületi gyulladás enyhítésére, hiszen a benne található speciális vegyület megakadályozza a gyulladást okozó enzimek termelődését. Helyileg is alkalmazhatjuk: melegítsünk fel egy kanál olívaolajat és cseppentsünk bele levendula illóolajat, majd masszírozzuk bele a gyulladt kézfejbe. Nyugtató, lazító hatása van.

BURGONYA

Kiváló antioxidáns és gyulladáscsökkentő. Egy-két jól megmosott burgonyát héjastól vágjunk vékony szeletekre, majd egy éjszakán át áztassuk vízben. Majd reggel szűrjük le, és igyuk meg a levet éhgyomorra. Fogyasszuk a levet napi szinten, csökkenti a fájdalmat és rugalmasabbá teszi az ízületeket. Csírázott burgonyát ne használjunk, és cukorbetegek kerüljék ezt a módszert.

FOKHAGYMA

A benne található allicin segít megakadályozni a betegség tüneteit okozó mikroorganizmusok fejlődését. Rendszeres fogyasztása ajánlott, akár főve, akár nyersen, de emellett a következő tinktúra kiváló szer az ízületi gyulladás csökkentésére. Néhány gerezd szétzúzott fokhagymát mustárolajon melegítsünk fel, majd várjuk meg, míg langyos lesz, és kezdjük el vele óvatosan masszírozni az ízületeket.

(forrás:diabetika.info)