GYÓGYULJ ÉS GAZDAGODJ!

2017. március 23., csütörtök

A köszvény megelőzése

Erzsi Bernhardtné fényképe.Képtalálat a következőre: „köszvény gyógyítása”

Így előzheted meg a húgysav kristályok kialakulását, amelyek a köszvényes betegségért felelősek!
A köszvény az ízületi gyulladások egy fajtája, amely a főként a végtagok ízületeinek bevörösödésével, begyulladásával. 
Gyakran a semmiből alakul ki a köszvény, hiszen az illető este lefekszik, mint aki teljesen jól van, viszont az éjszaka közepén égető fájdalmakkal ébred, ami leginkább a nagylábujjból ered. A fájdalom olykor elviselhetetlen, és a gyulladás is ijesztővé válik. Ha nem kezelik, ezek a kényelmetlen panaszok akár 8-10 napig, ritkábban 2-3 hétig is eltarthatnak.
Évek múlva akár a többi ízületet is megtámadhatja a köszvény, például a bokát, a térdeket, vagy akár a kézujjakat. Éppen ezért fontos, hogy orvoshoz forduljunk, de a legjobb, ha megelőző intézkedéseket foganatosítunk, például nem szabad túlzásba vinni az alkohol fogyasztást, vagy bizonyos élelmiszerből nagy mennyiséget, rendszeresen sem szabad fogyasztani. Gyakran erős stressz, megterhelő fizikai munka is kiválthatja a betegséget.
Ahhoz, hogy védve legyünk a köszvénytől, érdemes alkalmazni a szódabikarbónát, amely remekül semlegesíti a húgysavat. Annyit kell tenni, hogy naponta, 1 kiskanállal kell belekeverni egy pohár vízbe, és utána meginni.
A citromos víz is jó, mivel lúgosítja a szervezetet. 200 ml langyos vízhez keverjünk hozzá egy egész citrom kifacsart levét, majd reggel, üres gyomorra igyuk meg.
Az almaecet is remek, természetes lúgosító szer, elég 1 evőkanállal belekeverni 200 ml langyos vízbe, és úgy meginni, főként ebéd, és vacsora előtt.
További nagyszerű élelmiszerek, amelyeket érdemes fogyasztani: a kurkuma, amelyben megtalálható a gyulladáscsökkentő kurkumin aktív hatóanyag, az ananász, amely bromelaint tartalmaz, ez szintén gyulladáscsökkentő, és érzéstelenítő hatással bír, de a lenmag is nagyszerű a köszvényes betegek számára. jár. 
Legtöbb esetben a betegségért a szervezetben felhalmozott húgysavszint és az amiatt keletkezett kristályos részecskék a felelősek.
(Forrás: fb)