GYÓGYULJ ÉS GAZDAGODJ!

2014. október 20., hétfő

A fertőzések megelőzésére: illóolajok párologtatása


Franciaországban végeztek egy egyszerű kísérletet, amikor is kórokozókkal telített levegővel megtöltöttek egy lombikot, majd néhány csepp illóolajat tettek bele. Az eredmény: a patogén mikrobák 40%-a elpusztult mindössze 20 perc alatt, 80% egy órán belül, és 100% 9 óra múlva.
Egy másik, szintén francia kísérletben egy toxikológiai laboratórium igazgatója, Griffin professzor azt vizsgálta, hogy az illóolajok képesek-e megtisztítani a levegőt a patogén kórokozóktól. Griffin professzor több Petri-csészét helyezett el egy szobában, és 24 órán át állni hagyta a nyitott edényeket. Miután a csészékben megtelepedtek a levegőben található mikroorganizmusok, elemezte a csészék tartalmát. Megállapította, hogy 210 különféle mikroba került az edényekbe, köztük staphylococcusok és penészgombák. Ezt követően a levegőbe illóolajat (fenyő, kakukkfű, citrom, rozmaring, szegfűszeg, fahéj) permetezett, és újabb méréseket végzett, melynek során a következő eredmény született: az illóolajok levegőbe kerülését követően alig 15 perc múlva mindössze 14 mikroorganizmus maradt életben a Petri csészében az eredetileg mért 210-ből, 30 perc után pedig mindössze 4. Ez a kísérlet bizonyítja, hogy a levegőben található potenciálisan veszélyes, betegséget okozó penészgombák és staphylococcus baktériumok illóolajokkal rendkívül gyorsan elpusztíthatók. (Valnet 1980)
A citrom héjából sajtolt illóolajról már 1926-ban közzéadtak egy olyan kutatási eredményt, ami erős antibiotikus hatását bizonyítja. A tanulmány a következőket írja: a citrom (Citrus limonum ze.) illóolaja semlegesíti az Eberth-féle baktériumot és a Staphylococcust 5 perc alatt, a Loefler baktériumot 20 perc alatt (Morel és Rochaix 1926). Ezek a baktériumok igen komoly megbetegedések okozói. A staphylococcusok a leggyakoribb gennykeltő baktériumok, kórházi járványok kialakulásában gyakran játszanak szerepet, az Eberth-féle baktérium a tífusz egyik kórokozója, a Loefler baktérium pedig a diftéria vagyis a torokgyík kórokozója.
A fenti kutatások alátámasztják, hogy illóolajok párologtatásával sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért. Nagyon fontosnak tartom, hogy minél többen ismerkedjenek meg ezzel az egyszerű és mégis hatékony lehetőséggel. Fontos, hogy a kívánt hatást kizárólag kémiai típus szerint bevizsgált, kiváló minőségű illóolajjal érhetjük el, hiszen a hatékonyság alapfeltétele az illóolaj szerkezetében megtalálható természetes kémiai vegyületek jelenléte. A nem jó minőségű illóolaj nem csak hatástalan marad, de esetleges káros vegyületei mellékhatásokat, rosszullétet is okozhatnak. 
Adrienne-Feller-kozmetikus-webshop-diffuzor.jpg
Az illóolajokat, párologtatókat, diffúzorokat Aromaterapetuáktól, illetve a Panarom Webshopról tudjátok beszerezni: www.panaromwebshop.hu
Okleveles Aromaterapeuták listája: www.panaromwebshop.hu/aromaterapeutak 
Csak a Panarom által forgalmazott 100% tiszta, bevizsgált kemotípusú illóolajokért tudunk felelősséget vállalni!
Bejegyezte: Tobai Ágota
(Forrás:http://aromareneszansz.blog.hu)