GYÓGYULJ ÉS GAZDAGODJ!

2015. június 6., szombat

7 masszázstipp otthonra. Frissülj fel!

Egy fárasztó nap után jólesne pár perc lazítás? Íme, néhány egyedül is elvégezhető gyakorlat!


 
A gyengéd gyúrás és dörzsölés feloldja az energetikai blokkokat. A fokozott véráram ellazítja a megkeményedett izmokat, és elősegíti az anyagcseretermékek kiválasztását. Az eredmény pedig? A masszázs után úgy érzed majd, mintha újjászülettél volna! Gyakorlatainkban az a legjobb, hogy egyedül is elvégezhetőek, nincs hozzájuk szükség külső segítőre.


1. Körzés a homlokon
A középső ujjadat  helyezd a homlokod közepére, kezdj el körözni vele, és egyre nagyobb íveket leírva haladj kifelé. Ismételd meg 3-szor a mozdulatsort. Befejezésképpen néhány másodpercig enyhén nyomd az ujjaiddal a homlokod közepét.


2. Az arc ellazítása
A hüvelykujjaid kivételével helyezd a két kezed a homlokodra, és belülről kifelé irányuló mozdulatokkal simítsd végig azt. Felülről, a hajtőtől kezdd, és haladj lefelé: a szemöldök, a lehunyt szemhéj, az orr, majd a száj következzen, egészen az állig. Mindig középről indítsd a mozdulatot, és az arcszélek felé haladj!

 

3. A nyak izmainak átmozgatása
Mindkét oldalon tedd a középső ujjad a nyak hátsó-alsó részére. Apró mozdulatokkal, finom, körző mozgással haladj felfelé. Ismételd meg 2-3-szor, közben az ujjaiddal egyre inkább közelíts a nyak közepe felé.


4. A fülek masszírozása
Tedd a hüvelykujjaid a fülkagyló hátulsó oldalára, a fülcimpák mögé. A mutatóujjaid segítségével felülről lefelé haladva, körkörös mozdulatokkal masszírozd végig a fülkagylók belső részét, amíg a hüvelykujjaidhoz nem érsz. Ismételd meg 3-szor.


5. A mellkas átmasszírozása
Mindkét tenyered helyezd a mellkasod közepére. Haladj felfelé és kifelé – egészen a kulcscsontig tartson a simító mozdulat.


6. Körzés a hason
A hüvelykujjad kivételével helyezd az ujjaid a köldöködre, majd kezdj el körözni körülötte az óramutató járásával megegyező irányban, egyre táguló spirálban. Közben néha kevésbé erősen, néha pedig intenzívebben nyomd a hasadra az ujjaid. A masszázs ellazít, és az esetleges székrekedést is oldja.


7. A mellkas és a has együtt
Befejezésképpen mindkét tenyered tedd a hasadra. Haladj felfelé: a mellkas közepén, a kulcscsont irányába tartsanak a finom, simító mozdulatok. Ismételd meg 4-szer.


Készíts masszázsolajat!
Csodásan illatozik, és kellemesen átmelegíti a testet: 100 ml mandulaolajat keverj össze 30 csepp geránium-, 12 csepp levendula-, valamint 8 csepp ilang-ilang olajjal, és ezzel végezd a masszírozást!

(Forrás:astronet.hu)