GYÓGYULJ ÉS GAZDAGODJ!

2015. június 6., szombat

A burgonyalé gyógyhatásai

Néha a legegyszerűbb megoldás a legjobb. Ez a recept könnyedén elkészíthető, nem is drága, mégis rendkívüli jelentőséggel bír az egészségedre.
Igaz, hogy a burgonya leve íztelen, de rendkívül egészséges. Ismerd meg az előnyeit.

A burgonya leve segíthet helyreállítani a szervezet sav-bázis egyensúlyát, ami különösen fontos, hiszen a modern táplálkozás következtében a legtöbb ember szervezete elsavasodik. 

A burgonya leve hatásos:

* köszvényre: csökkenti a húgysav szintjét, ezért segít a köszvény elleni küzdelemben.

* gyulladáscsökkentésre: a burgonya leve segíthet az arthritis és egyéb gyulladásos folyamatok kezelésében, különösen az ízületei gyulladásoknál és hátfájásnál. Továbbá a burgonya leve serkenti a vérkeringést.

* bőrproblémákra: a krumpli leve megnyugtatja, megtisztítja az ekcémás, pattanásos bőrt.

* fogyásnál: e célból meg kell inni egy csészényi burgonyalét reggeli előtt és egy másik csészényit 2-3 órával lefekvés előtt.

* májtisztításra: megkönnyíti a máj és az epehólyag működését. E célból meg kell inni 2 dl burgonyalét reggel éhgyomorra.

* gyomor és fekély kezelésére: Ha ilyen panasszal küzdesz, egy kanál burgonyalét hígíts fel egy kis vízzel és idd meg fél órával reggeli, ebéd és vacsora előtt.

Hogyan készül a burgonyalé?

Ez a csodálatos ital nagyon egyszerűen elkészíthető. A burgonyát megmossuk és meghámozzuk, az összes zöld részt, fiatal hajtást eltávolítjuk. Ezután lereszeljük, és egy vászonba tesszük. Egy edény fölé akasztjuk, és hagyjuk, hogy az értékes lé lecsöpögjön. Természetesen gyorsabban elkészül, ha gyümölcscentrifugával préseled ki.


Ha a burgonya levét nagyon íztelennek találod, keverhetsz bele kevés citromlét, almalét, vagy mézet.  

(Forrás: kiskegyed)