GYÓGYULJ ÉS GAZDAGODJ!

2015. október 3., szombat

4 tipp, hogy egészségesen étkezz

Seamus Mullen egy profi New York-i szakács, könyvet írt az egészséges táplálkozásról. Olyan hihetetlenül egészséges recepteket közölt benne, mely segítségével ő maga is sikeresen megszabadult a reumás ízületi gyulladásától. 

Azt tanácsolja, hogy ha egészségesek akarunk maradni, mindenképp tartsunk be néhány szabályt ételeink megválasztásánál és elkészítésénél.


1. Legyenek illatosak élelmiszereink

Amikor rutinszerűen főzünk, épp csak belehajítunk valamit a lábasba, mert ugye enni kell, akkor abból semmi jó nem sül ki. 
Élvezzük a főzést, bármilyen egyszerű ételt feldobhatunk egy kevés friss fűszernövény használatával. 
Legyenek illatosak ételeink, így nem csak egészségesebbek lesznek, hanem az étvágyat is serkentik, sőt az emésztés is könnyebb lesz.

2. Jól csinálom?

Minden alkalommal, amikor valamit megeszel, aggódva teszed fel a kérdést, hogy vajon a megfelelő táplálékot választottad-e? 
Ez nem egészséges. 
Nem kötelező mindig görcsösen az előírt “egészséges” ételeket fogyasztani. 
Néha átadhatod magad az érzéseidnek. 
Hagyatkozz az ízlelésedre. 
Egy finom, a barátok körében elfogyasztott vacsora többet használ, mint egy önsanyargató saláta egyedül. 
A lényeg, hogy törekedj az egyensúlyra.
black-women-fat-health-eating-carbs-new-study-16x9

3. Figyelj az élelmiszer származási helyére

Nagyon könnyű manapság rengeteg kalóriát felhalmozni. 
A gyorsélelmiszerek, előre elkészített levesek, húsok, szószok azon túl, hogy ízletesek, egészségtelenek , egy idő után függőséget okoznak. 
Készítsük otthon, helyi élelmiszerekből, zöldségekből ételeinket.

4. Ha nem tudod kiejteni a nevét, akkor talán jobb, ha nem eszed meg

A feldolgozott élelmiszerek, húsok, kolbászok címkéjén számos olyan összetevő van, melyet kiejteni se tudsz, életedben nem hallottál róla. Ezektől jobb, ha távoltartod magad, mert minden bizonnyal többet ártanak, mint használnak.
(Forrás / Szerző: tudasfaja.com)