GYÓGYULJ ÉS GAZDAGODJ!

2015. október 3., szombat

Mit tehetsz, ha erős, 7 napnál tovább tartó menstruáció kínoz?

menszezsz

A nők számára a normális menstruációs ciklus a test egészségét jelzi. 

Azonban számos probléma, fájdalmas és erős, hosszan tartó vérzés is jelentkezhet. 

Mit tehetünk, hogy könnyebben vészeljük át a nehezebb napokat?

Van néhány tünet, mely nehézséget és problémát jelent:

  • hányinger
  • fáradtság
  • görcsök
  • hangulatváltakozások
  • légzési nehézségek
  • fizikai kimerültség
  • fejfájás
A problémák leginkább a fiatal lányokat és menopauza előtt álló nőket érintik. Ha menstruációs problémákkal küzdesz, hasznosak lehetnek az alábbi információk.

Nézzük, mivel könnyíthetsz a helyzeten!

  1. Magnézium: fontos szerepe van a vérzés szabályozásában, így érdemes a megfelelő mennyiséget biztosítani a szervezet számára. A magnéziumhiány felerősítheti a vérzést. Érdemes görögdinnyét, tököt, diót, avokádót, gyümölcsleveket, fekete csokoládét fogyasztani.
  2. Koriander: javítja a méhfunkciót, hormonszabályozó, és kiegyensúlyozottá teszi a ciklust. Adjunk hozzá két evőkanál koriander magot két csésze vízhez, és addig főzzük, míg a felére apad. Szűrjük le, és a ciklus alatt fogyasszuk a teát 2-3 alkalommal.
  3. Almaecet: az erőteljes vérzés esetén két evőkanál almaecetet adjunk hozzá egy pohár vízhez, és fogyasszuk naponta háromszor. Ez enyhíteni fogja a tüneteket.
  4. Hideg borogatás: javítja a véráramlást, összehúzza az ereket, és enyhíti a fájdalmat. Tegyünk törölközőbe egy pár jégkockát, és helyezzük a hasra kb. 15 percre.5. Málna levél: tannin tartalma miatt tonizálja a méh izomzatát, enyhíti a fájdalmat. Egy evőkanál málna levelet adjunk hozzá egy pohár vízhez, fedjük le, és hagyjuk állni tíz percig. Egy hétig naponta háromszor fogyasszuk a ciklus elkezdődése előtt, és utána is a tünetek enyhítése érdekében.
  5. Málna levél: tannin tartalma miatt tonizálja a méh izomzatát, enyhíti a fájdalmat. Egy evőkanál málna levelet adjunk hozzá egy pohár vízhez, fedjük le, és hagyjuk állni tíz percig. Egy hétig naponta háromszor fogyasszuk a ciklus elkezdődése előtt, és utána is a tünetek enyhítése érdekében.
(Forrás / Szerző: tudasfaja.com)