GYÓGYULJ ÉS GAZDAGODJ!

2016. szeptember 27., kedd

10 lúgosító és immunerősítő módszer

A környezeti méreganyagok, a túlzott cukorfogyasztás, a gyógyszerek 
és a sok koffein mind nagymértékben savasítja a szervezetet. 
Egy igen savas étrend még fogékonyabbá teszi a szervezetünket a betegségekre.
Elengedhetetlen, hogy ellensúlyozzuk ezeket a savasító faktorokat lúgosító szokásokkal, hogy egy semlegesebb pH értéket érjünk el. 
Összeszedtünk néhány módszert, hogyan csináld:

Cseréld le a kávét gyógynövényekre vagy zöld teára!

A zöld tea jól lúgosít. Próbáld ki a jázmin-, matcha- vagy sencha teákat, esetleg válts egy kevésbé savas kávéfajtára.

Helyettesítsd a cukrot sztíviával, kókuszcukorral vagy kis mennyiségű mézzel!

Az egyik legsavasabb étel a cukor, és mindenhol feltűnik a napi életünkben. Próbáld meg ellensúlyozni a cukorhasználatodat minél több más alternatív édesítővel.

Egyél mindennap zöldséget, salátákat!

A leveles zöldségek erősen lúgosítanak és oxigénben gazdagak. Felturbózhatod a zöldturmixot például folyékony klorofillal. Igyál minél több zöldséglevet, turmixot!
zöldség

Öblögess olajjal a szádban!

Ez az ősi módszer tisztítja a szájat, kiegyenlíti a kémhatást, és elűzi a rossz szájszagot. Egy evőkanál – lehetőleg nyers, bio – kókuszolajat 15-20 percig tarts a szádban minden nap.

Rágd meg jól az ételt!

Ez talán egyértelműnek hangzik, de ne felejtsd el, hogy az emésztés a szájban kezdődik! A nyál lúgot termel, tehát ajánlott minden falatot 20-40-szer megrágni.

Izzadd ki!

Minél többet izzadunk, annál több méreganyag távozik a szervezetünkből. Minél kevesebb méreganyag van a szervezetünkben, annál kevésbé savas a testünk. A szauna, a gőzfürdő és a bikram jóga fantasztikus módjai az izzadásnak. Szintén ajánlott hetente pár alkalommal a sófürdő is. Egy kilogramm himalája só és pár csekk a kedvenc illóolajodból csodásan lúgosít.

Mozogj!

A rendszeres testmozgás savtalanítja a szervezetet, működésben tartja a nyirokrendszert és több lúgot juttat a véráramba. A tánc, a futás és az úszás remekül segíti a nyirokcsomók működését. Iktasd be a sportot a napi rutinodba!
test-elme egyensúly

Aludj és ne stresszelj!

A stressz savasítja a sejteket. Mindig azon legyél, hogy egyensúlyba kerülj! Töltsd fel magad olyan tevékenységekkel, amelyektől jól és kiegyensúlyozottnak érzed az elme és a test kapcsolatodat. Feküdj le korán, amikor csak tudsz, vegyél nagy fürdőket, sétálj vacsora után, csinálj bármit, ami rólad szól.

Igyál sok vizet!

A megfelelő mennyiségű folyadékbevitel támogatja az egész szervezet működését és méregteleníti is. Igyál testsúlytól függően 2-4 liter vizet naponta, hogy rendben tartsd a tested egészségét. Vigyél magaddal mindig egy kulacsot vagy üveget és töltsd meg szűrt vízzel. (A műanyag palackok rossz hatással lehetnek a hormonháztartásodra.) Felturbózhatod citrommal! A citromos víz erősen lúgos és sok benne a C-vitamin is, ami segíti az emésztést.
(Forrás: http://vizmegoldas.hu/)