GYÓGYULJ ÉS GAZDAGODJ!

2014. augusztus 9., szombat

8 önbizalom-növelő tipp



1.Írj egy listát, amely minden pozitív tulajdonságodat, képességedet és tehetségedet tartalmazza! Légy magadhoz kegyes: legyen a felsorolás minél hosszabb, végy bele mindent, amiről úgy gondolod, hogy az erősséged! Ha elkészültél, olvasd végig a listát minden reggel és este.


2.Figyelj oda a külső megjelenésedre! Öltözz fel rendesen, fésülködj meg, ápold a bőrödet, a körmeidet, stb. Gondolj a nem látszó ruhadarabokra is: lyukas zokniban vagy harisnyában nem lehet meghódítani a világot – arról nem is beszélve, mennyi idegeskedéssel jár, ha végül mégis le kell venned a cipődet. Amikor gondoskodtál róla, hogy a lehető legjobban nézz ki, egyúttal az önbizalmadért is tettél.



3.Minden nap keress egy új embert, akivel ismerkedhetsz, beszélgethetsz! Az életben a valódi sikert leginkább a tartalmas kapcsolatok jelentik, és mi többet tehetnél mindezért annál, minthogy naponta megadod az esélyt egy új barátságnak.



4.Írd össze a magadról alkotott korlátozó hiedelmeidet és minden nap vizsgálj felül egyet! Hívd ki egy csatára! Ha például azt gondolod, nem mersz mások előtt megszólalni angolul, akkor keress egy külföldit, akivel nem tudsz másképp kommunikálni. És figyeld meg, mennyit dob az önbizalmadon, amikor megtapasztalod, hogy mégis képes voltál megtenni azt, amitől nagyon tartottál.



5.Minden nap tudatosan gyakorold a magabiztos testbeszédet: húzd ki magad, mosolyogj, nézz a partnered szemébe! Tedd ezt meg akkor is, ha először nehéznek érzed. Néha attól is növekszik az önbizalmad, ha csak úgy teszel, mintha máris bátrabb volnál.



6.Válassz egy olyan tulajdonságot, amelyet gyengeségednek érzel, és tedd szokásoddá, hogy minden nap dolgozol a kiszemelt terület javításán! Visszatérve az előbbi nyelvi példára: ha minden nap tanulsz tíz új szót angolul, akkor előbb-utóbb szinte „magától” könnyebb lesz megszólalnod a korábban rettegett idegen nyelven.



7.Gyakorold, hogy milyen az, ha tényleg önmagad vagy: például, ha szeretsz elegánsan öltözni, tedd azt, akkor is, ha a munkahelyeden a többiek nem adnak erre egyáltalán. Ha fel tudod vállalni magad, hosszú távon sokkal többet teszel önbizalmad erősítéséért, mint az állandó megfeleléssel.



8.Tanulj rá arra, milyen az, ha minden nap gyakorlod az önszeretetet! Még ha kezdetben őszintétlennek, zavarba ejtőnek tűnik is: bocsáss meg magadnak a hibáidért, ünnepeld magad az erősségeidért és ismerd el a sikereidet!



Az önbizalom nem más, mint egy sikeresen átélt kockázat eredménye.
(Jack Gibb)