GYÓGYULJ ÉS GAZDAGODJ!

2014. augusztus 1., péntek

Önbizalom-növelés 10 gyors lépésben -- férfiak számára


Hogyan növeld meg az önbizalmadat hatékonyan?

1. Öltözz egyedien!
Habár nem a ruha teszi az embert, biztos, hogy befolyásolja azt, hogy az ember hogyan érzi magát a bőrében. Senki sincs jobban a tudatában a te fizikai megjelenésednek, mint te magad. Ha nem nézel ki jól, ez megváltoztatja azt a módot, ahogyan magadat értékeled, és ahogy más emberekre hatsz. Használd ezt az előnyödre úgy, hogy gondoskodsz a személyes megjelenésedről. A legtöbb esetben jelentős javulást lehet elérni rendszeres fürdéssel és borotválkozással, valamint tiszta ruhák viselésével, valamint a legutolsó divat követésével.
Ez nem azt jelenti, hogy sokat kell költened ruhákra. Érdemes egy nagyszerű szabályt követni, mégpedig azt, hogy „Költs kétszer annyit, vegyél fele annyit!” Tehát ahelyett, hogy vennél egy nagy halom olcsó ruhát, vegyél fele annyi gondosan kiválasztott, jó minőségű darabot. Hosszú távon ez csökkenti a költekezést, mert a drága ruhák kevésbé gyorsan kopnak el, és tovább maradnak divatban, mint az olcsó ruhák. A kevesebb vásárlás abban is segít, hogy csökkentsd a zűrzavart a ruhásszekrényedben. 
2. Járj gyorsabban 
Az egyik legkönnyebb módja megmondani, hogy egy személy hogy érzi magát önmagával kapcsolatban, az az, ha megvizsgáljuk a járását. Ez lassú? Ez fáradt? Fájdalmas? Vagy energikus és célratörő? Az önbizalommal rendelkező emberek gyorsan járnak. Számukra vannak helyek, ahova el kell menniük, vannak emberek, akikkel találkozniuk kell, és fontos munkájuk van. Még ha nem is sietsz, akkor is megnövelheted az önbizalmadat, ha egy kis lendületet viszel a lépéseidbe. Ha 25 %-kal gyorsabban jársz, akkor fontosabbnak fogsz kinézni és fontosabbnak fogod érezni magad.
3. Jó testbeszéd
Hasonlóan, ahogy egy személy tartja magát, arról szintén sok mindent meg lehet állapítani. A lesüppedt vállú emberek és a letargikus mozgások önbizalomhiányt mutatnak. Ők nem lelkesek azzal kapcsolatban, amit csinálnak, és nem tekintik magukat fontosnak. A jó póz gyakorlásával automatikusan magabiztosabbnak fogod érezni magadat. Állj egyenesen, tartsd felfelé a fejed és hozz létre szemkontaktust. Jó benyomást fogsz tenni másokra és azonnal éberebbnek és energiával teltebbnek fogod érezni magad.
4. Személyes reklám 
Az egyik legjobb módja az önbizalom építésnek az, ha motivációs beszédeket hallgatunk. Sajnos egy jó szónok meghallgatására kevés lehetőség van és elég ritkán. Ezt az igényedet betöltheted úgy, hogy létrehozol egy személyes reklámot. Írj egy 30-60 másodperces beszédet, ami kiemeli az erősségeidet és a céljaidat, aztán mondd ezt el egy tükör előtt hangosan (vagy magadba, hogyha azt preferálod) bármikor, amikor szükséged van egy önbizalomlöketre.
5. Hála
Amikor túl sokat fókuszálsz arra, hogy mit akarsz, az elméd okokat kreál, hogy miért nem rendelkezhetsz ezzel. Ez ahhoz vezet, hogy a gyengeségeiden fogsz elidőzni. A legjobb módszer, hogy elkerüld ezt, az, ha tudatosan a hálára fókuszálsz. Minden nap szakíts időt arra, hogy gondolatban sorra vegyél mindent, amiért hálás vagy. Idézd fel a régi sikereidet, az egyedülálló készségeidet, a szerető kapcsolataidat és a pozitív pillanatokat. Le leszel nyűgözve, hogy mennyi mindened van, ami motivál, hogy megtedd a következő lépést a siker felé.
6. Bókolj más embereknek 
Amikor negatívan gondolunk magunkra, akkor gyakran átvetítjük ezt az érzést másokra inzultálás és pletyka formájában. Ennek a negativitás körének a megtöréséhez vedd fel azt a szokást, hogy megdicsérsz másokat. Utasítsd vissza azt, hogy rosszindulatú pletykákkal foglalkozol és tegyél erőfeszítést arra, hogy bókolj azoknak, akik körülvesznek téged. A folyamat során nagyon meg fognak kedvelni téged és önbizalmat építesz. Amikor a legjobbakat keresed a másikban, akkor közvetlenül kihozod a legjobbat magadból is.
7. Ülj az első sorba
Iskolákban, irodákban és közintézményekben szerte a világon az emberek állandóan igyekeznek hátra ülni a teremben. A legtöbb ember azért részesíti előnyben a hátsó részt, mert félnek attól, hogy észreveszik őket. Ez az önbizalomhiányt tükrözi. Ha úgy döntesz, hogy az első sorba ülsz, akkor túlléphetsz ezen az irracionális félelmen és magabiztosságot építhetsz. Ugyanakkor láthatóbb is leszel azon fontos emberek számára, akik a terem elülső részében beszélnek.
8. Felszólalás
Csoportos megbeszéléseknél sok ember soha nem szólal fel, mert félnek attól, hogy az emberek elítélik őket, ha valami hülyeséget mondanak. Ez a félelem nem igazán valós. Általában az emberek sokkal inkább elfogadóbbak, mint mi hinnénk. Valójában a legtöbb ember ugyanazokkal a félelmekkel küzd. Ha erőfeszítést teszel arra, hogy felszólalj legalább egyszer minden egyes csoportos megbeszélésen, akkor jobb nyilvános szónok válik belőled, magabiztosabb leszel a gondolataidat tekintve, és a társaid vezetőként fognak elismerni.
9.Testedzés
Csakúgy, mint a személyes megjelenés, a fizikai fitnesznek is óriási hatása van a magabiztosságra. Ha nem vagy formában, bizonytalannak fogod érezni magad, kevésbé vonzónak és kevésbé energikusnak. Ha testedzést végzel, akkor javítod a fizikai megjelenésed, energikussá teszed magad és elérsz valami pozitív dolgot. Ha megvan a fegyelmed az edzéssel kapcsolatban, attól nem csak jobban érzed magad, amely egy olyan pozitív pillanatot is okoz, amelyre építheted a nap hátralévő részét.
10. Fókuszálj a hozzájárulásra
Túl gyakran vagyunk elfoglalva a saját vágyainkkal. Túl sokat fókuszálunk magunkra és nem eleget más emberek szükségleteire. Ha abbahagyod a magadról való gondolkodást és arra a hozzájárulásra koncentrálsz, amelyet a világ többi részének teszel, akkor nem fogsz annyira aggódni a saját hiányosságaid miatt. Ez növelni fogja az önbizalmat és lehetővé fogja tenni, hogy maximálisan hatékonyan járulj hozzá. Minél jobban hozzájárulsz a világhoz, annál több jutalomban részesülsz személyes siker és elismerés formájában.
(Forrás: pua.hu)